Tregime të suksesshme

Xhon Lenon – disleksiku i shekullit të kaluar

Kanë kaluar më shumë se  30 vite nga vdekja e njërit nga artistët më madhështor dhe më me ndikim në botë – Xhon Lenon. Shumica kanë menduar se Lenon asnjëherë n...

Salma Hayek: “Lexoj shumë më ngadalë së të tjerët”

Salma Hayek ka lindur në vitin 1966 në Verakruz të Meksikos dhe rrjedh nga një familje e pasur. Në moshën 12 vjeçare prindërit e saj e dërgojnë atë për shkollim...

Këshilla

VALLË DISLEKSIKËT MUND TË ARRIJNË SUKSES NË SHKOLLË DHE JETË?

Ekziston diçka shumë interesante lidhur me faktin se shumica e drejtorëve ose politikanëve kishin nota më të ulëta gjatë shkollimit të tyre. Një nga këto është ...

Sekretet e suksesit të disleksikëve

Në botë ka shumë histori të suksesshme dhe njerëz të suksesshëm të cilët vuajnë nga disleksia. Të gjithë ne nuk mund të jemi Tom Kruz ose Riçard Brenson, që të ...

Si të krijoni fotografi pozitive për veten tuaj

NUK KA ARSYE PËR MË TEPËR VUAJTJE! Të kesh probleme në shkollë është shumë e vështirë. Ajo shkakton shqetësim dhe probleme tjera sociale dhe gjithashtu çon drej...

Teknikat për shkrimin e teksteve kur është prezent disgrafia

Me rëndësi të veçantë është që nxënësit mos i shmangen plotësisht procesit të shkrimit, pa marë parasysh sa e rëndë është disgrafia e tyre. Shkrimi është një af...

Çfarë paraqet disleksia?

Disleksia në fakt paraqet problem që nxit diskutime të gjata dhe për cilën në dekadat e fundit janë krijuar shumë përkufizime. Përkufizimi klasik për disleksinë...

7 KËSHILLA PËR JETË TË SUKSESSHME ME DISLEKSINË

Kam lexuar shumë artikuj për persona të cilat janë shëruar nga disleksia dhe të cilët i uroj përzemërsisht. Disleksia ime u zbulua në moshë relativisht të re. U...