Сподели го написот

Активности / Избрани текстови / Линк

Семинар – “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија бр.3”

Семинар – “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија бр.3”

Поради големиот интерес за првите два практични семинари за современи методи и алатки при работа со учениците со дислексија и дискалкулија ви го најавуваме и третиот семинар кој ќе се одржи на 20.02.2020 година на Филозофскиот Факултет во Скопје.
На семинарот ќе имате можност одблиску да се запознаете со принципите на Дејвисовата метода за корекција на дислексија, дискалкулија, диспраксија, диграфија и АДХД со примена на практични алатки за ученици со дислексија и дискалкулија кои може да се користат за време на часовите, но и во домашни услови.

Семинарот ќе биде поделен во два дела и тоа:
Практични алатки за помош на деца со дислексија
? Краток вовед во дислексија
? Како да ја препознаете дислексијата
? Стратегии за работа во класот во кој има ученици со дислексија
? Практични вежби за помош на деца со дислексија
? Совладување на азбуката
? Креирање на збор со пластелин
? Ментални алатки за обезбедување на фокусираност
? Мотивација и одговорност
? Стратегии за читање за деца со дислексија
Практични алатки за помош на деца со дискалкулија
? Вовед во дискалкулија
? Како да ја препознаете дискалкулијата
? Практични вежби за помош на деца со дискалкулија
? Основни математички симболи
? Основни математички операции
? Совладување на таблица за множење
? Декаден систем
Интерактивните вежби ќе опфатат работа со глина со цел да се објасни суштината и значењето на јазикот, моделирање на збор кој е тежок за визуелизизација и вовед во математиката преку моделирање со глина.
На семинарот свои работилници и предавања ќе има единствениот лиценциран тренер за корекција на дислексија, дискалкулија и АДХД по светски познатиот метод на Рон Дејвис Славица Тасевска Николовска .
Семинарот ќе биде реализиран од страна на првото здружение за дислексија Ајнштајн во соработка со Центарот за потешкотии во учењето Дислексико.
Семинарот ќе биде во времетраење од 5 часа со паузи.

Доколку сакате да присуствувате на истиот потребно е да регистрирате на следниов линк https://forms.gle/N7yPG1XzydasvVGh6
Котизацијата за учество изнесува 1300 денари од учесник, доколку се пријавите група од над 4 ученика котизацијата изнесува 1100 денари од учесник. За сите активни членови на Здружението Ајнштајн следува дополнителен попуст од 20% на котизацијата.

По завршување на работилниците сите учесници ќе добијат сертификат за учество.

Последен предвиден рок за пријавување на вашето учество е 25.02.2020 година, поради ограничениот број на учесници.

За сите дополнителни информации ви стоиме на располагање во било кое време на 078 296 885

Ве очекуваме

Сподели го написот