Сподели го написот

Избрани текстови

Повик за бесплатно учество на 7 дневен тренинг курс во Козенца – Италија

Повик за бесплатно учество на 7 дневен тренинг курс во Козенца – Италија

Здружението за дислексија Ајнштајн објавува повик за учество на 7 дневен тренинг курс во рамки на проектот MEWE – Facemaps дел од Еразмус + програмата.

Тренингот  ќе се одржи во Козенца, Италија од  12ти до 18ти Октомври 2019 година. Целта на овој тренинг е да се зголеми свеста кај учесниците за техниките на иновативно и креативно раскажување на приказни (Story telling), како и да им овозможи на учесниците да ги поддржат младите со кои работат во нивните заедници. Воедно, целта на оваа обука е да ги охрабри младите да изнајдат креативни начини да го пренесат знаењето во локалната заедница  за различните култури и нации, нивните традиции и навики, како и изнаоѓање на начини за подобрување на комуникациските и организациските вештини.

Повеќе информации можете да најдете ТУКА (MEWE – InfoPack)

Доколку сте заинтересирани за учество на тренингот може да не контактирате во било кое време на 078 296 885 или на d.nikolovski@disleksija.org.mk

Краен рок за пријавување: 20.09.2019

Сподели го написот

Остави одговор